Arjan van der Giessen is diep onder de indruk van Michael van Gerwen, maar heeft ook zorgen over WK

20 december 2020 om 13:48 • Aangepast 20 december 2020 om 14:18
nl
"Als hij dit kan vasthouden, zie ik Michael van Gerwen echt in de finale van dit WK darts komen." Dartsverslaggever Arjan van der Giessen uit Empel is onder de indruk van de manier waarop Van Gerwen zijn eerste duel tijdens het 'corona-WK' zaterdag won. Maar hij heeft ook zorgen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Michael heeft het meest indruk gemaakt van iedereen tot nu toe", vertelde Van der Giessen zondagmiddag in De Zuidtribune op Omroep Brabant radio. "Hij haalde het hoogste gemiddelde van iedereen hier in Londen tot nu toe: bijna 109 met drie pijlen. Zo won hij met 3-1 van de Schot Ryan Murray. Echt fantastisch, dit was de beste wedstrijd die ik van Michael heb gezien dit jaar."

The Grinch
Ook de Belg Kim Huybrechts imponeerde hem. "Die speelde tegen een totaal onbekende Chinees die er niet veel van kan, maar ook hij had een paar goede finishes, goede scores en hij haalde een gemiddelde van 104 met drie pijlen." Andere darters die hij goed in de gaten blijft houden de komende dagen zijn Daryl Gurney, regerend wereldkampioen Peter Wright - die tijdens dit WK opkwam als de knalgroene sprookjesfiguur The Grinch - en de Welshman Gerwyn Price.

Maar hoeveel indruk de darters ook maken tijdens dit WK, de meeste aandacht gaat toch uit naar het coronavirus. Het virus zette deze zondag een streep door het debuut van Martijn Kleermaker. Hij testte positief en mag daardoor niet in actie komen. Zijn vervanger mag ook al niet meedoen, omdat diens vriendin, die hij tegen de regels had meegenomen naar het hotel, eveneens positief testte.

Een beetje angst
"Dit maakt het allemaal een beetje zorgwekkend", vertelt Van der Giessen. "De spelers zitten hier in het hotel allemaal in hun eigen bubbel. Bij aankomst moeten ze meteen naar hun kamer en daar moeten ze blijven tot ze de uitslag van hun coronatest hebben. Als je positief test, moet je meteen weg."

Zelf zit hij in een ander deel van het hotel. "Gelukkig wel, maar het komt zo wel weer akelig dichtbij. Ik weet niet welke variant van het virus Martijn Kleermaker heeft, maar dit zorgt weer voor extra onrust op dit WK, echt een beetje angst."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.