Mathieu van der Poel ploetert zich naar zege in zware Citadelcross

20 december 2020 om 16:30 • Aangepast 22 december 2020 om 18:13
nl
Mathieu van der Poel heeft zondag op het tandvlees de zware Citadelcross gewonnen. De wereldkampioen reed op de Citadel van Namen rondes lang achter de Britse sensatie Tom Pidcock, maar wist er in de laatste ronde een ultieme demarrage uit te persen die hem naar de zege voerde in een spectaculair moddergevecht.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Het was ook de eerste cross van deze winter waarin Van der Poel het opnam tegen zijn Belgische aartsrivaal Wout van Aert. De kersverse sportman van België streed de hele cross praktisch aan de zijde van Van der Poel, maar ook hij moest de Nederlander in de laatste ronde laten gaan. Op de streep was het verschil drie seconden.

Pidcock, die vorige week Van der Poel nog versloeg in de Superprestige van Gavere, moest moegestreden genoegen nemen met de derde plaats.

Op de limiet
"Ik heb een uur lang op de limiet gereden. Ik had geen moment het gevoel dat ik ook maar iets over had", sprak Van der Poel na zijn zwaarbevochten triomf bij Sporza. "Ik was goed weg, maar mijn voet schoot uit mijn pedaal, waardoor ik hinkend een stuk naar boven moest. Daarna ben ik nog een keer bijna gevallen. Ik heb redelijk veel risico genomen en het was zeker geen tactiek om Van Aert dat gat naar Pidcock te laten dichtrijden. Ik kreeg het in in mijn eentje gewoon niet dicht."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.