Oud distributiecentrum van Jumbo en voormalig Amphia Ziekenhuis priklocaties voor coronavaccin

22 december 2020 om 11:52 • Aangepast 23 december 2020 om 12:02
Het voormalige distributiecentrum van Jumbo in Veghel.
Het voormalige distributiecentrum van Jumbo in Veghel.
Een voormalig distributiecentrum van de Jumbo in Veghel wordt vanaf 11 januari een priklocatie voor de eerste vaccinatieronde in de strijd tegen het coronavirus. In het oude Amphia Ziekenhuis aan de Langendijk in Breda wordt vanaf 18 januari gevaccineerd.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

In totaal komen er drie plekken in Brabant waar gevaccineerd gaat worden. De andere priklocatie, in Zuidoost-Brabant, is nog niet bekend. De GGD Brabant-Zuidoost laat weten druk bezig te zijn met de voorbereidingen maar kan nog geen exacte plek bekendmaken. Dit hoopt ze voor het einde van de week te doen.

Oude ziekenhuis
De locatie in Breda is die van het oude Amphia Ziekenhuis. Vorig jaar november werd het nieuwe ziekenhuis op de locatie Molengracht in gebruik genomen. De komende weken wordt een deel van het ziekenhuis als priklocatie ingericht. Ook komen er registratiepunten en medische loketten met artsen. Het oude distributiecentrum van supermarktbedrijf Jumbo ligt aan De Amert 605 in Veghel.

Op 11 januari begint in de regio Midden- en Noordoost-Brabant het vaccineren van zorgpersoneel in de verpleeghuizen, gevolgd door medewerkers van de gehandicaptenzorg en thuiszorg. Op 18 januari volgen West- en Zuidoost-Brabant. De allereerste coronavaccinaties in Nederland zijn op 8 januari in de regio Utrecht.

De priklocatie in het Amphia blijft tot de tweede helft van 2021 actief.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...