Video

Zo gaan Bas en zijn vier collega-truckers kerstavond vieren als ze niet terug naar huis kunnen

23 december 2020 om 14:37 • Aangepast 24 december 2020 om 09:05
nl
Als de vijf vrachtwagenchauffeurs van Theunisse Expeditie in Berlicum niet vóór kerstavond uit Engeland kunnen vertrekken, hebben ze al bedacht hoe hun alternatieve kerstdiner er gaat uitzien. En dat kan gewoon op de plek in Londen waar ze sinds maandag staan, zo vertelt trucker Bas Timmermans.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De vijf vrachtwagenchauffeurs mogen in principe weer naar huis. Het blijft voor het vijftal echter onduidelijk wanneer ze zullen gaan rijden. Woensdagochtend hoopte zijn collega Frans van Mierlo nog dat ze woensdagnacht zouden proberen de kanaaltunnel te bereiken.

Maar inmiddels is er onduidelijkheid rond de negatieve test die de mannen daar moeten kunnen laten zien, vertelt Bas. "We weten niet of we ons hier in Londen kunnen laten testen en of dat dan bij de tunnel weer moet", legt hij uit. En dan kunnen ook de enorme files in Engeland nog roet in het eten gooien.

"Boos of chagrijnig zijn heeft geen zin."

Ondertussen proberen de mannen zich in Londen een beetje te vermaken. "Boos of chagrijnig zijn heeft geen zin", zegt Bas. "Daar komen we niet eerder van thuis. We hebben hier alles bij de hand. We hadden het veel slechter kunnen treffen in deze situatie", legt hij uit. "Maar natuurlijk waren we liever thuis geweest."

Thuis zijn op kerstavond gaat hen niet meer lukken. Daar heeft Bas zich eigenlijk al bij neergelegd. Gelukkig is zijn vader een van de andere chauffeurs. Zo is Bas toch nog een beetje bij zijn familie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.