Bas en zijn collega-truckers vieren Kerstmis thuis, maar maandag wacht een volgend avontuur

25 december 2020 om 14:40 • Aangepast 28 december 2020 om 10:25
nl
Ze hebben de hele avond en de halve nacht doorgereden, maar Bas Timmermans en zijn vier collega's van Theunisse Expeditie in Berlicum zijn donderdagnacht thuisgekomen, nadat ze vast hadden gezeten in Engeland.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

De vijf mochten door de strengere coronaregels opeens Frankrijk niet meer in. Daarom stonden ze met hun trucks vast in Engeland. Ze moesten op zoek naar een snelle coronatest en nadat ze allemaal een negatieve uitslag kregen, mochten ze door. Maar waar naartoe? De snelwegen waren inmiddels gesloten en overal stonden files met vrachtwagens.

Met een busje door de tunnel
De mannen lieten zich niet uit het veld slaan en regelden een busje. Daarmee kwamen ze via binnendoorweggetjes bij de Kanaaltunnel. En bijna acht uur later kwamen ze via Frankrijk en België aan in Berlicum. Toen was het half drie 's nachts, maar ze waren wel mooi thuis, waar op hen werd gewacht.

"Behalve bij mij", lacht Bas. "Ik woon namelijk alleen met mijn vader en hij was één van de vijf." Maar het familiegevoel zal snel terugkeren, want na een goede nachtrust komt er toch nog familie langs. "Mijn zusje komt vanmiddag. Zij was heel blij dat we weer thuis zijn."

Maandag weer terug
En de vrachtwagens waarmee ze in Engeland waren? Die staan nog op de parkeerplaats bij een klant, in Engeland dus. Die gaan ze maandag weer ophalen. Hoe ze dan weer thuiskomen? Dat wordt misschien wel wéér een avontuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.