Brandweer ontkent dat ze is bekogeld met vuurwerk in Veen en dat ze is gevlucht - Omroep Brabant
Video

Brandweer ontkent dat ze is bekogeld met vuurwerk in Veen en dat ze is gevlucht

26 december 2020 om 12:27 • Aangepast 28 december 2020 om 10:36
nl
De brandweerlieden die vrijdagnacht in Veen een autowrak probeerden te blussen, ontkennen dat ze zijn bekogeld met vuurwerk. Volgens de politie is er wel vuurwerk onder een brandweerwagen gekomen, maar hoeft dit geen opzet te zijn. "Het kan net zo goed uit het vuur omhoog gesprongen zijn", aldus een woordvoerder.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Eerder meldden omstanders dat de brandweer de bluswerkzaamheden moest staken, omdat er zwaar vuurwerk naar de brandweerlieden werd gegooid. Ze zouden naar de kazerne zijn gevlucht. Volgens de politie kloppen die berichten niet.

Wachten op privacy instellingen...

Wrak laten uitbranden
De woordvoerder laat namens alle hulpdiensten weten dat de brandweer het wrak heeft laten uitbranden, omdat er geen gevaar was voor de omgeving. De brandweerlieden zouden ook niet hebben ervaren dat ze werden bekogeld.

Een ooggetuige vertelt dat het stuk vuurwerk doelbewust onder de brandweerwagen is gegooid. De ontkenning van de brandweer zou een 'manier' zijn om de onrust niet groter te maken dan al is.

In Veen is het al dagenlang onrustig. In aanloop naar de jaarwisseling worden geregeld autowrakken in brand gestoken. Donderdag gingen vier auto’s in vlammen op.

Politievakbond boos
Maarten Brink van politievakbond ACP afdeling Zeeland-West-Brabant noemt de ongeregeldheden ‘compleet idioot en verwerpelijk’. “Dit tuig heeft geen enkel ontzag voor regels en gezag. Zij doen waar ze zelf zin in hebben en vertonen ieder jaar weer crimineel gedrag, waardoor politie en brandweer zwaar in moeten zetten”, aldus Brink boos.

De gemeente Altena, komt zaterdagmiddag met meer informatie over de onrust.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.