Video

Christiaan Bauer wint speciale editie van LEGO Masters

26 december 2020 om 22:29 • Aangepast 28 december 2020 om 21:13
nl
Christiaan Bauer, de zoon van Frans en Mariska, heeft de speciale editie van LEGO Masters Vips gewonnen. Samen met zijn teamgenoot Emma Deckers won hij zaterdagavond de wedstrijd.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het duo versloeg andere bekende Nederlanders zoals tv-maker Nicolette Kluijver, YouTuber Kaj Gorgels, schrijfster Heleen van Royen en zanger Kaj van der Voort.

"YESSSSSS WE DID IT!!", schrijft Bauer Junior in hoofdletters op zijn Instagrampagina. "We hebben de #legomasterskerstspecial gewoon gewonnen. Emma Deckers, je was een top teamgenoot!. Wat was dit tof om te doen met een prachtig doel."

Emma Deckers is de dochter van tv-presentatrice, actrice en schrijfster Daphne Deckers. Het duo kende elkaar niet en heeft nog speciaal voor de opnames een keer afgesproken om kennis te maken met elkaar.

Wachten op privacy instellingen...

Droomkamer
Alle duo's moesten een droomkamer voor Hotel Heppie maken. Geen toevallige opdracht, want er werd geld ingezameld voor Stichting Het Vergeten Kind dat een tweede Hotel Heppie voor kinderen wil bouwen op de Veluwe. Daar kunnen kinderen die thuis in een vervelende situatie zitten even op adem komen.

Brickmaster Jonathan Bennink vond de creatie van Bauer en Deckers de beste. Daarnaast mocht ook een groep kinderen in de studio stemmen. Meer dan de helft van alle kinderstemmen ging naar de creactie van Christiaan en Emma. Hun Luilekkerland werd geroemd vanwege de creativiteit en won overduidelijk LEGO Masters VIPS.

Wachten op privacy instellingen...

Bij het bouwen van de droomkamer mochten alle koppels korte tijd de hulp inroepen van Jan en Lola. Dit duo uit Boxtel won eerder dit jaar de eerste editie van LEGO Masters. De titel blijft dus voorlopig nog even in Brabant. Dit ook tot grote vreugde van de eerdere winnaars van het populaire programma.

Vaker bouwen
De opnames voor het programma duurden drie dagen. Christiaan liet eerder al aan Omroep Brabant weten dat hij nu de smaak te pakken heeft.

“Ik denk dat we de komende tijd wel meer LEGO-bouwwerken kopen. Vroeger bouwde ik vooral met papa, maar als ik nu een doos LEGO open, komt iedereen eromheen zitten.”

We spraken Christiaan Bauer eerder deze maand. Bekijk hier onder de video:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.