Tientallen banen weg bij verlichtingsbedrijf Signify

29 december 2020 om 16:26 • Aangepast 30 december 2020 om 16:04
nl
Verlichtingsbedrijf Signify, voorheen Philips Lighting, gaat op haar onderzoeksafdeling banen schrappen nu de coronacrisis blijft voortduren. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Het zou gaan om tientallen banen, meldt het ED. Een getal wil het bedrijf echter niet noemen.

De ontslagen hangen direct samen met de coronacrisis. Een woordvoerder geeft aan dat de impact van de pandemie veel langer duurt dan verwacht. "De gehele verlichtingsindustrie heeft last van de coronacrisis en het zal nog jaren duren voordat we weer terug zijn op het niveau van voor de crisis."

Ook hoofdkantoor in beeld
En dat betekent dat er moet worden gesneden in de kosten en het personeelsbestand. Naast de onderzoeksafdeling liggen meerdere onderdelen van het bedrijf onder de loep, ook op het hoofdkantoor in Eindhoven. Het bedrijf zal daar later meer over bekendmaken.

Eerder deze maand, op een beleggersdag, was al duidelijk geworden dat de omzet van het voormalige Philips Lighting met meer dan dertien procent kan krimpen door de coronacrisis. Het bedrijf gaf daarbij aan de winstgevendheid te willen verhogen. Nu is dus duidelijk dat dit betekent dat er banen moeten verdwijnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.