Jongen (16) krijgt gebiedsverbod in Valkenswaard: 'Heel vreemd dit'

31 december 2020 om 16:39 • Aangepast 4 januari 2021 om 09:19
nl
Een 16-jarige jongen uit Valkenswaard was stomverbaasd toen er donderdag plotseling agenten voor zijn deur stonden met een dwangbevel van de gemeente. ''Heel vreemd dit. Ik heb nog nooit te maken gehad met vandalisme."
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Meerdere jongeren in Valkenswaard kregen donderdag een gebiedsverbod opgelegd voor delen van het dorp. Zij zouden komende nacht van plan zijn om 'met zwaar vuurwerk onrust en vernielingen te plegen', zo staat in een brief die in handen is van Omroep Brabant.

Een van deze jongeren, die liever anoniem wil blijven, zegt niets te snappen van het gebiedsverbod. "Agenten en medewerkers van de gemeente stonden aan de deur met de brief. Ze wilden een gesprek met mijn ouders. Ik mocht er niet bij zijn. Ik werd naar boven gestuurd."

Geen geruchten
Volgens de jongen snapte zijn moeder ook niet waarom hij één van de jongeren is die de maatregel opgelegd heeft gekregen. ''Ik ben bijna nooit buiten met de andere jongens die ook een brief hebben gekregen. Ik heb ook helemaal geen geruchten gehoord van leeftijdsgenoten over rellen."

De jongen zegt zich neer te leggen bij het bevel voor komende nacht. ''Ik ga wel naar buiten vanavond en ga het vuurwerk afsteken dat nog wel mag. Ik kijk echter wel uit om buiten het gebied van het gebiedsverbod te komen. De boete is een paar duizend euro, dat wil ik voorkomen."

Een fragment uit de brief die jongeren kregen.
Een fragment uit de brief die jongeren kregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.