Video

Delen van Den Bosch veiligheidsrisicogebied na onrust: 'Onacceptabel hoe deze mensen zich misdragen'

31 december 2020 om 23:10 • Aangepast 8 januari 2021 om 14:32
nl
De gemeente Den Bosch heeft op last van burgemeester Jack Mikkers delen van de stad bestempeld als veiligheidsrisicogebied. De maatregel geldt sinds tien uur donderdagavond en loopt tot vijf uur zaterdagmiddag. Dit geeft de politie de mogelijkheid om preventief te fouilleren en voertuigen te controleren, evenals de toegangswegen naar dit gebied.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het veiligheidsrisicogebied bestaat uit de omgeving van de Stadionlaan, de omgeving van de Victorialaan, de Graafseweg, de Pastoor van Thiellaan, de Vincent van Goghlaan, de waterweg AA tot aan de brug bij de Jan de Barlaan, de Jan Schöfferlaan, de Mgr. Diepenstraat en de Aartshertogenlaan.

'Dit gedrag past echt niet in onze samenleving'
De maatregel is genomen vanwege de onrust op oudejaarsavond. Jongeren gooiden een auto omver en staken deze in brand. Ook belaagden zij agenten: ze gooiden met vuurwerk naar hen.

Burgemeester Mikkers noemt het 'onacceptabel hoe deze mensen zich misdragen, en zorgen voor onrust, overlast en vernielingen'. "Agressie en geweld tegen hulpdiensten tolereren we niet, en zullen we aanpakken. Beste mensen, besef nou eens dat dit gedrag echt niet past in onze samenleving. Nooit, maar zeker niet in deze coronacrisis!”

Beelden van de branden en onrust in Den Bosch op oudejaarsavond:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.