Tien vuurwerkslachtoffers in Brabantse ziekenhuizen - Omroep Brabant

Tien vuurwerkslachtoffers in Brabantse ziekenhuizen

1 januari om 14:09 • Aangepast 4 januari om 09:51
Nieuwjaarsnacht is rustig verlopen op de spoedeisende hulpafdelingen van Brabantse ziekenhuizen (archieffoto: Karin Kamp).
Nieuwjaarsnacht is rustig verlopen op de spoedeisende hulpafdelingen van Brabantse ziekenhuizen (archieffoto: Karin Kamp).
De ziekenhuizen in Brabant hebben een rustige jaarwisseling achter de rug, dat blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant. "Het is niet anders verlopen dan tijdens een gewone weekenddienst in coronatijd", vat een woordvoerder van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg de nieuwjaarsnacht samen. Het Maasziekenhuis in Boxmeer zag zelfs geen enkel vuurwerkslachtoffer of ernstig dronken nieuwjaarsvierder.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De meeste vuurwerkslachtoffers zagen ze in het Bredase Amphia Ziekenhuis. Daar kwamen vier vuurwerkslachtoffers naar de spoedeisende hulp. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch moesten twee minderjarigen worden behandeld, omdat ze zwaargewond raakten. Het tweetal liep oogletsel en brandwonden op .

In het ETZ waren de verwondingen van twee, jonge, vuurwerkslachtoffers gelukkig minder ernstig. Ook in 'Bravis' in Bergen op Zoom ging het om twee 'pechvogels'.

Vergeleken met andere jaren was het in Brabant verder rustig. Het merendeel van de mensen die de spoedeisende hulp zag was ernstig dronken of had drugs gebruikt. Dat aantal varieerde tussen tussen de tien en nul.

Geen vuurwerkslachtoffers
In Helmond, waar afgelopen week veel overlast was door het afsteken van vuurwerk, kwam geen enkel vuurwerkslachtoffer naar de eerste hulp van het Elkerliek Ziekenhuis. Daar hadden ze wel met tien zeer dronken mensen te maken van wie er twee minderjarig waren.

In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven bleef het ook binnen de perken: er kwam niet één persoon binnen die gewond raakte door vuurwerk. Over het Máxima Medisch Centrum (Eindhoven/Veldhoven), Ziekenhuis Bernhoven in Uden en het 'St. Anna' in Geldrop is op dit gebied niets bekend.

LEES OOK: Nieuwjaarsnacht in Tilburgs ziekenhuis: 'Ik raak toch bezorgd nu al dat vuurwerk de lucht ingaat'

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...