Video

Ajax-PSV, zes feiten die je alvast wilt weten over de topper van zondag

8 januari 2021 om 11:13 • Aangepast 8 januari 2021 om 17:15
nl
Na een korte winterstop staat er zondag een hele belangrijke wedstrijd op het programma voor PSV. Op bezoek in Amsterdam kan PSV bij winst de nieuwe koploper van de Eredivisie worden. Bij Ajax zijn ze blijkbaar zenuwachtig want vrijdag werd er 22,5 miljoen euro op tafel gelegd voor een nieuwe spits. Zes zaken die van belang zijn voor deze topper.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

1. PSV-coach Roger Schmidt ligt niet wakker van Sébastien Haller, de nieuwe spits van Ajax en de duurste aankoop ooit in de Eredivisie. "Het is nou eenmaal zo dat de clubs met het meeste geld zoiets kunnen doen. Nee ik ben niet jaloers, ik ben blij met mijn eigen ploeg. Een aantal spelers is weer fit zoals Marco van Ginkel al is Mario Götze een twijfelgeval. Voor ons maakt een nieuwe speler bij Ajax niet zoveel uit, we moeten van onszelf uitgaan zondag."

2. Ajax heeft na 18 duels 34 punten, PSV 33 punten .

3. Sinds het seizoen 1956/1957 is Ajax – PSV 64 keer gespeeld. PSV won 21 keer, Ajax 34 keer .

4. Vorig jaar werd het 1-0 voor Ajax .

5. Ruim vijf jaar geleden won PSV voor het laatst in de Arena (1-2). Gaston Pereiro scoorde toen twee keer.

6. Beide teams hebben nog één speler in de selectie die er 2015 ook bij was: Jorrit Hendrix bij PSV en Davy Klaasen bij Ajax.

Wachten op privacy instellingen...

De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam begint zondagmiddag om kwart voor vijf en is te zien op ESPN (het voormalige Fox Sports).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.