Noodopvang mag geen verkouden kinderen weigeren van ministerie - Omroep Brabant

Noodopvang mag geen verkouden kinderen weigeren van ministerie

9 januari 2021 om 07:31 • Aangepast 11 januari 2021 om 11:16
nl
Scholen mogen verkouden kinderen niet weigeren bij de noodopvang, laat het ministerie van Onderwijs weten in reactie op het nieuwe snottebellenbeleid in Breda. Vanwege de Britse variant van corona zijn kinderen met verkoudheidsklachten daar niet meer welkom op de 28 scholen van onderwijsorganisatie INOS.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een woordvoerder van het ministerie laat aan de NOS weten dat weliswaar nog niet alle details van deze specifieke situatie bekend zijn, maar dat de richtlijn van het RIVM helder is. "Kinderen met alleen lichte verkoudheidsklachten mogen naar de noodopvang op school. Als ze daarnaast moeten hoesten, koorts krijgen of benauwd worden, moeten ze zich laten testen en thuisblijven."

De woordvoerder voegt eraan toe dat de inspectie erachteraan gaat als ouders melden dat scholen afwijken van deze regels.

Op de voet gevolgd
De scholen in Breda maken zich zorgen over de Britse coronavariant, die besmettelijker is en ook kinderen zieker maakt dan eerder gebeurde. Er is besloten de regels aan te scherpen. "Omdat wij begrijpen dat er in deze onderzoeksfase mogelijk wat extra bezorgdheid bij u leeft", schreef de school aan de ouders.

De grootste uitbraak van deze variant van het virus verspreidde zich op een school in Bergschenhoek, in Zuid-Holland. Daar raakten dertig personen besmet.

Het ministerie benadrukt dat het RIVM de situatie op de voet volgt. "Als het nodig is, worden de richtlijnen uiteraard aangepast."

GGD
Volgens de PO-Raad zijn er tientallen scholen die zich ernstig zorgen maken en hebben ook andere scholen inmiddels het beleid aangepast. Het ministerie zegt daar geen signalen van te hebben.

De Bredase scholenkoepel zegt te hebben gehandeld in overleg met de GGD. Die organisatie wil dit niet bevestigen, omdat er niet wordt ingegaan op individuele gevallen. Het ministerie van Onderwijs doet hierover ook geen uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.