Winkelpersoneel weigert mondkapje te dragen, ingeschakelde agenten worden mishandeld

9 januari 2021 om 12:02 • Aangepast 11 januari 2021 om 11:33
nl
Agenten zijn vrijdagmiddag mishandeld door personeel van de delicatessenwinkel Delicious Store aan de Kleine Berg in Eindhoven. De medewerkers van de zaak droegen, ondanks de geldende mondkapjesplicht, allemaal geen mondkapje. Toen ze hierop werden aangesproken, liep de situatie uit de hand.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De medewerkers van de Delicious Store weigerden mee te werken met de controle. Daarop schakelden de boa's de politie in. Die vorderde de eigenaar van de zaak om mee te werken, maar die bleef weigeren. Daarop werd hij aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. "Hij moest met geweld onder controle worden gebracht", laat een politiewoordvoerder weten.

Stevige wurggreep
Een 59-jarige medewerker probeerde de aanhouding te voorkomen, hij nam een van de politiemensen in een stevige wurggreep. De politieman liep daardoor stevige spierkneuzingen in zijn nek op. Dezelfde verdachte schopte een andere politiemedewerker met kracht tegen haar been.

Ook een medewerkster van de winkel deed vervelend. Zij werkte niet mee aan haar identiteitscontrole. Uiteindelijk wisten de agenten en de handhavers gezamenlijk de mannen en de vrouw onder controle te krijgen en aan te houden. Een vierde winkelmedewerker werd alleen bekeurd voor het niet naleven van de mondkapjesplicht. Hij hield zich afzijdig bij alle commotie.

Poging tot doodslag
De aangehouden verdachten werden naar het politiebureau gebracht voor onderzoek. De medewerkster en de eigenaar van de winkel werden later op de avond, nadat ze waren verhoord, weer vrijgelaten. Tegen de 59-jarige medewerker is door twee politiemensen aangifte gedaan van poging tot doodslag en mishandeling. Hij zit nog vast.

Burgemeester John Jorritsma is zeer verontwaardigd over hoe het personeel van deze winkel zich gedroeg toen er door de boa's en de agenten werd gewezen op de mondkapjesplicht. “Dit is te gek voor woorden, een grens is overschreden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.