Honingraat toffee - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

10 januari 2021 om 08:25 • Aangepast 19 januari 2021 om 12:24
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 9 januari hoorde je André Huijsmans, koksopleider bij Curio in Bergen op Zoom. Hij koos voor een recept met honing van imkerijwinkel Landjuweel in Steenbergen.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Wat heb je nodig:

  • Tweehonderd gram suiker
  • Tachtig gram honing
  • Scheutje water
  • Negen gram baking soda
  • Olie om in te vetten

Hoe maak je deze toffees:

  • Vet de bakplaat in met olie en bekleed deze met vetvrij papier
  • Weeg de baking soda af, zet deze even apart
  • Weeg de suiker af en doe deze direct in de steelpan
  • Doe ook de honing in de pan
  • Voeg een beetje water toe zodat de suiker met honing net een beetje verzadigd is
  • Zet de pan op een matig vuur en laat het suikerwater rustig aan de kook komen
  • Roer niet, maar 'wals' de pan af en toe rond, zodat honing en suiker goed kunnen mengen
  • Wanneer de massa amberkleurig is, voeg je in 1 keer de baking soda toe
  • Let op, de suikermassa gaat nu bruisen
  • Roer goed door met de garde en giet direct de bruisende massa op het vetvrij papier van de bakplaat
  • Beweeg de plaat zachtjes heen en weer om de massa te verdelen
  • Laat 2 a 3 uur uitharden

Eenmaal uitgehard kun je de toffee breken of snijden. Gebruik hem als garnering, als snoep, met chocolade, op yoghurt, taart of ijs.

De toffee is een week te bewaren in een afgesloten verpakking.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!