Gemeente dreigt Karels vrachtwagens weg te slepen als ze bushalte blokkeren in Zundert

11 januari 2021 om 21:57 • Aangepast 12 januari 2021 om 11:13
nl
De gemeente Zundert heeft Karel Dictus gesommeerd om zijn vrachtwagens weg te halen bij de bushalte aan de Veldstraat. Als hij dat niet doet, zo laat de ondernemer weten, worden de vrachtwagens weggesleept en kost hem dat 2000 euro boete per wagen. Karel, die in de Veldstraat werkt en woont, blokkeert de bushalte omdat hij die niet voor zijn deur wil hebben.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Ondernemer Karel Dictus begon maandochtend een actie door twee van zijn vrachtwagentjes voor de bushalte te parkeren. Hij wil de busstop weghebben omdat hij van mening is dat er geen ruimte voor is. Zowel in de lengte als in de breedte zou de bushalte ook niet aan de eisen van de wet voldoen.

De gemeente wilde maandagochtend beginnen met de werkzaamheden voor een perron, maar dat gaat nu niet omdat busjes van Karel in de weg staan. De gemeente Zundert liet Omroep Brabant maandagmiddag naar aanleiding van de actie weten in gesprek te gaan met Dictus om hem te bewegen de verhuisbusjes weg te halen. Zo niet, dan zouden er maatregelen volgen. Wat die dan waren wilde de gemeentewoordvoerder niet zeggen.

"Als mijn wagens weggesleept worden, zet ik er gewoon nieuwe neer."

Maar daar kwam de actievoerder zelf snel achter na een telefoontje van de gemeente. Vanwege een parkeerverbod legt de gemeente Dictus een dwangsom op van tweeduizend euro per vrachtwagen. De Zundertse ondernemer is niet onder de indruk.

"Ik denk dat ze me niks kunnen maken, want er geldt in mijn straat helemaal geen parkeerverbod", zo meent Karel Dictus. "Ik ga mijn wagens dan ook niet weghalen. En als ze weggesleept worden, zet ik er gewoon nieuwe neer. Ik ben het zat dat ze me pesten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!