Video

PSV-trainer Schmidt kijkt uit naar volgende topper: ‘Ajax en AZ lijken wel een beetje op elkaar’

12 januari 2021 om 13:02 • Aangepast 12 januari 2021 om 13:49
nl
Het is misschien nog een beetje bijkomen van de eerste enerverende topper tussen PSV en Ajax van afgelopen zondag, maar de volgende topper staat al weer voor de deur. PSV neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen AZ. Trainer Roger Schmidt verwacht opnieuw een topduel.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

“Ajax en AZ hebben een heel ander budget, maar als je puur naar de speelstijl kijkt, lijken beide clubs wel op elkaar”, zei Schmidt op de persconferentie voorafgaand aan het duel tussen de nummer 2 en 5. "AZ is ook goed in balbezit, heeft voorin veel individuele kwaliteiten en speelt aanvallend voetbal.”

Schmidt vindt wel dat het opnieuw een uitdaging wordt om twee dagen na de topper met Ajax zowel mentaal als fysiek fit te zijn voor het treffen met de Alkmaarders. “De voorbereiding op dit duel zal meer binnen worden gedaan, dan buiten op het trainingsveld. Maar de wedstrijd met Ajax heeft ons wel vertrouwen gegeven. Ja, we kunnen nog beter, daar ben ik 100 procent van overtuigd. Maar we zijn klaar voor opnieuw een topwedstrijd.”

"Ook zonder Götze hebben we goed gespeeld op bezoek bij Ajax."

PSV en Schmidt moeten het wel stellen zonder ervaren kracht Mario Götze. De Duitse middenvelder ontbrak ook tegen Ajax, maar zal er de komende tijd nog niet bij kunnen zijn. “We zijn Götze nog minimaal twee weken kwijt”, vertelde Schmidt. “We kunnen geen risico met hem nemen en willen hem nu goed optrainen zodat hij geen terugval krijgt.”

Toch is het een domper voor PSV. Götze heeft in de korte tijd dat hij in Eindhoven is, aangetoond dat hij een erg belangrijke kracht is voor dit jonge team. En dat erkent Schmidt ook. “Hij heeft de kwaliteiten om onder de druk uit te spelen en teamgenoten in goede positie te brengen. Maar ook zonder hem hebben we goed gespeeld op bezoek bij Ajax en hebben we daar een punt kunnen halen. Maar natuurlijk missen we hem.”

“Eerst wisselde ik spelers te vroeg en nu laat ik ze te lang staan."

Nog even terug naar zondag dan. Schmidt kreeg na afloop wat vragen over de fitheid van zijn spelers. En de Duitse oefenmeester leek daar licht geïrriteerd door. “Ik was meer verrast door de vragen”, aldus Schmidt. “Eerst wisselde ik spelers te vroeg. Toen kreeg ik daar vragen over. En nu laat ik ze langer staan en dan krijg je daar weer vragen over. Maar het is geen probleem hoor.”

Schmidt blikt in de video hieronder vooruit op het treffen met AZ: 'We weten nog niet of Gakpo kan meespelen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.