Video

Kabouters van Bob verhuizen mogelijk naar Oss: 'Als ze maar goed terechtkomen'

13 januari 2021 om 11:37
nl
De tuinkabouters van Bob Beunk uit Rijen gaan mogelijk verhuizen. Iemand uit Oss heeft laten weten dat hij een mooie plek in zijn tuin heeft voor de kabouters en Bob ziet dat wel zitten. "Als ik ze weg moet gooien, is het ook zonde", zegt hij.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Bob kreeg onlangs van de gemeente te horen dat zijn kabouterparadijs definitief weg moet. Hij had de twintig beeldjes ruim twee jaar in een gemeenteperkje naast zijn tuin staan, maar na een klacht moet hij ze weghalen.

Hij sprak met de burgemeester over zijn kabouterparadijsje en mocht de kabouters tot na de feestdagen laten staan. Dinsdag kreeg Bob echter te horen dat het nu echt einde verhaal is.

Bob laat zijn kabouterparadijs zien

De Ossenaar zegt dat hij al een paar tuinkabouters in zijn tuin heeft staan en dat hij die graag wil aanvullen met een paar soortgenootjes. "Wie weet krijgen ze bij ons alsnog een mooi thuis. Onze zoon vindt het hartstikke leuk. Dan kan hij met zijn vriendjes met ze spelen en ernaar kijken.”

Het zal met pijn in het hart zijn, zegt Bob, maar als er een mooi plekje voor ze is, dan staat hij er zeker voor open zijn kabouters los te laten. “Als ze maar goed terechtkomen, toch? Als ik ze weg moet gooien, dan is dat ook zonde. En uiteindelijk zou dat misschien wel gebeuren.”

De kabouters staan nu tijdelijk in zijn eigen tuin en die van de buren. “Ik heb geen plek om het allemaal neer te zetten, omdat mijn tuin betegeld is”, legt Bob uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!