Video

Kaboutertuin van Bob mag definitief niet blijven staan: 'Helaas en zonde'

12 januari 2021 om 17:14 • Aangepast 13 januari 2021 om 09:13
nl
De kaboutertuin van Bob Beunk uit Rijen moet nu definitief weg. De kabouters staan naast zijn tuin op een stukje grond van de gemeente. Nadat vorige maand de kabouters toch nog even mochten blijven, heeft de burgemeester dinsdag besloten dat de beelden, de molen en de olifant moeten worden opgeruimd.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

"Ik wilde nog een vergunning aanvragen of met een tussenoplossing komen, maar de gemeente wil er niet aan meewerken", vertelt Bob teleurgesteld. "Onbegrijpelijk, helaas en zonde."

Begin december kreeg Beunk bericht dat zijn kabouterparadijs weg moest vanwege een klacht. Maar na een hele hoop media-aandacht en de tussenkomst van de burgemeester mochten de kabouters de feestdagen nog meemaken.

Bob laat zijn kabouterparadijs zien :

Dinsdag had Bob een gesprek met burgemeester Derk Alssema over de toekomst van zijn tuintje. Maar dat gesprek was snel voorbij: "Het moet weg."

Onbegrijpelijk vindt Beunk. "Door één klacht moet alles weg. Dit was al acht jaar lang een stukje grond vol modder en afval. Ik ben het twee jaar geleden gaan onderhouden. De hele buurt vond het mooi en leuk.’’ Maar volgens Beunk zegt de burgemeester dat hij de regels volgt.

"De burgemeester plaatste een selfie op sociale media."

Nadat Omroep Brabant en vele andere media aandacht besteedden aan de kabouters van Bob kwam de burgemeester ook een kijkje nemen. "Hij plaatste toen een mooie selfie op sociale media", blikt Bob terug.

"De kabouters mochten toen tijdelijk blijven, maar dat was alleen om het hele mediacircus rustig te houden." Volgens Bob vroeg de burgemeester hem om het besluit niet wereldkundig te maken. "Hij heeft geen zin in alle media-aandacht opnieuw. Maar ik hou mijn mond niet."

"De buurt vond het leuk. Op één anonieme klager na dan."

Dit weekend haalt Bob de twintig beelden weg uit het tuintje van de gemeente. "Ik zet ze een paar meter verderop in mijn tuin. Dat is tijdelijk, als statement, want de sfeer krijgen we niet meer terug. Dat stukje grond met die boom was juist ideaal."

De burgemeester heeft toegezegd dat het stukje zand naast de tuin van Bob aangeplant gaat worden en dat de gemeente het ook goed gaat onderhouden. "Dat wil ik eerst zien. Het is toch gek dat er nu gemeenschapsgeld aan moet worden besteed terwijl ik het mooi bijhield, gratis. En de buurt vond het leuk. Op één anonieme klager na dan." Volgens woordvoerder Jeroen Leemans was er vanuit Bob wel begrip voor het standpunt van de gemeente. "Maar ook teleurstelling omdat de tuin nu definitief verplaatst moet worden."

"We verzinnen wel weer een ander leuk dingetje."

Bij Bob stromen ondertussen teleurgestelde reacties binnen. "Wat schandalig zeg, dat ze dit nu doen. Dat ze toch eens echt werk gaan doen die gemeente", schrijft iemand op Facebook. "Zo jammer. We verzinnen wel weer een ander leuk dingetje joh, waar de kids een glimlach van op hun gezichtjes krijgen'', schrijft een ander. De meeste mensen die reageren vinden het een trieste actie van de gemeente.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.