Video

Barbecuerestaurant De Kiet negeert waarschuwing en gaat zondag weer helemaal open

13 januari 2021 om 18:26 • Aangepast 14 januari 2021 om 08:58
nl
Barbecuerestaurant De Kiet in Eindhoven gaat zondag toch weer het restaurant openen voor gasten. Als ze dat daadwerkelijk gaan doen, zal de burgemeester de zaak sluiten. Afgelopen zondag zat de zaak vol met etende gasten, iets wat verboden is vanwege de lockdown. Na een bericht van Omroep Brabant moest iedereen plots naar buiten. De gemeente waarschuwde de eigenaren Nassim en Quincy.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Woensdag is de eerste dag dat ze weer open zijn voor afhalen en bezorgen. De ramen zijn afgeplakt zodat niemand kan zien wat er binnen gebeurt. Een kijkje binnen leert dat niemand het verplichte mondkapje draagt.

De twee eigenaren duwen de deur dicht als ze merken dat er een verslaggever van Omroep Brabant voor de deur staat. Ze willen niet reageren op vragen over het plan om zondag weer volledig open te gaan.

In deze videoboodschap op Facebook laten ze weten dat ze niet willen vechten tegen de gemeente Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

Tegelijkertijd leggen ze wel de waarschuwing van de burgemeester naast zich neer. "Onze stem moet gehoord worden en die gaat gehoord worden. En daarom sluiten we ons aan bij alle ondernemers die op 17 januari open gaan", vertellen de twee in de video. "De zeventiende gaan we open, dat is een belofte."

Nassim en Quincy weten blijkbaar niet dat de voorgenomen ‘illegale’ heropening van een groep horecaondernemers niet doorgaat. Eigenlijk zouden in 65 regio’s van Koninklijke Horeca Nederland cafés en restaurants weer open gaan. Maar vanwege de huidige lockdown en coronacijfers gaat dat niet door.

In de video blikken de twee mannen ook terug op afgelopen zondag. "We hebben veel reacties, veel liefde en veel steun gekregen", vertellen ze tegen hun volgers op sociale media. "We krijgen veel reacties dat we strijders zijn, maar we zijn geen strijders. Ik voel me een bezorgde burger, een bezorgde ondernemer."

"Op het moment dat ze open gaan, krijgen ze een dwangsom en worden ze verzegeld."

Onder de video waarin ze vertellen dat ze open gaan staan honderden reacties waarin de twee eigenaren ‘helden’ en ‘strijders’ worden genoemd. Maar in de recensies wordt de zaak sinds zondagavond afgemaakt. "Restaurant heeft sch..t aan de opgelegde coronamaatregelen. Steekt daarmee middelvinger op naar de rest van horeca Nederland’’, is een van de reacties. Een ander noemt de ondernemers egoïstisch en vindt dat de zaak moet worden gesloten.

Die sluiting hangt de twee ondernemers boven het hoofd als ze zondag open gaan met hun restaurant. "Op het moment dat ze open gaan, krijgen ze een dwangsom en worden ze verzegeld", zei burgemeester van Eindhoven John Jorritsma maandag. Ofwel: dan gaat de deur definitief op slot.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!