Zou het nu dan echt? Sneeuw verwacht op zaterdag

14 januari om 15:29 • Aangepast 15 januari om 15:22
Zo ziet sneeuw eruit.
Zo ziet sneeuw eruit.
Het wordt de komende dagen echt winters. Zaterdag verwacht Weerplaza sneeuw en de verwachting is dat een groot deel van Nederland wit wordt.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De komende dagen wordt het een stuk kouder. Zaterdag draait de wind weer naar het westen en wordt minder koude en vochtige lucht aangevoerd. Daardoor gaat het zaterdagavond sneeuwen.

Het is, volgens Weerplaza, niet de vraag of er sneeuw gaat vallen, maar wanneer en hoeveel. Het hangt er namelijk vanaf wanneer de zachtere lucht precies de kou verdrijft. De weermodellen zijn hier nog niet over uit, meldt Weerplaza. Wat wel duidelijk naar voren komt is dat het oosten van het land de meeste kans heeft op een sneeuwlaag die een tijdje blijft liggen.

Wachten op privacy instellingen...

De sneeuwpret zal niet van lange duur zijn. De sneeuw is al snel te papperig om echt sneeuwballen of een sneeuwpop van te maken. Zeker op zondagmiddag, als de temperatuur oploopt naar een graad of 5 zal de gevallen sneeuw snel snel smelten.

Vorige week werd ook al sneeuw voorspeld. Maar toen moest Weerplaza later melden dat er toch geen sneeuw kwam. Nu lijken de voorspellers veel zekerder van hun zaak: zaterdag valt er sneeuw.

Hoeveel weet jij van de winter? Doe onze quiz!

Wachten op privacy instellingen...

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...