Video

Grote brand bij e-bikebedrijf lijkt 'aanslag', zegt burgemeester van Cuijk

18 januari 2021 om 12:53 • Aangepast 19 januari 2021 om 10:51
nl
Het was flink schrikken voor burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk toen hij op de vroege zondagochtend hoorde van de grote brand bij het bedrijf E-Bike Development aan de Kovel. Hij werd wakker van alle sirenes en ging richting de brand. Eenmaal daar aangekomen bleek een auto te zijn ingereden op het gebouw.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De brand werd daardoor ineens een ‘soort van een aanslag’, vertelt de burgemeester. Het lijkt een gerichte actie. "Daarnaast was het flink schrikken en zeer ingrijpend voor de direct betrokkenen en de omgeving”, aldus de burgervader.

Autobranden
In het dorp gaat het gerucht dat de recente autobranden aan de Stoomrug in Cuijk hier iets mee te maken hebben. In die straat zou een van de eigenaren van het E-bikebedrijf wonen. “De branden waren bedreigend en gaven bij de bewoners van de straat een groot gevoel van onveiligheid. Daarom hebben we er in de afgelopen periode een beveiligingscamera geplaatst.”

De auto die het bedrijf binnenreed wordt uitgebreid onderzocht. Foto: SK Media
De auto die het bedrijf binnenreed wordt uitgebreid onderzocht. Foto: SK Media

Hillenaar wil verder niet wil speculeren. “De oorzaak van de brand moet eerst door de recherche verder worden uitgezocht. Die moeten we ook alle tijd geven. Die gaan echt niet elke tussenstap aan de burgemeester melden. Ik hoop dat de rust in de omgeving snel zal terugkeren.”

De brand in het E-Bike Development Center aan de Kovel brak zaterdagnacht rond kwart over vier uit. De vlammen sloegen uit het dak. Rond tien uur 's ochtends werd het sein brand meester gegeven. De politie liet zondag in de loop van de dag weten dat er een auto was binnengereden. De loods van het bedrijf is afgebrand, de kantoren van het bedrijf zijn behouden gebleven.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!