Video

'Uitspraken van trainer PSV gaan echt te ver', vindt oud-scheidsrechter

18 januari 2021 om 14:04 • Aangepast 18 januari 2021 om 14:45
nl
Het ging afgelopen weekend meer over de clinch tussen Roger Schmidt en scheidsrechter Bas Nijhuis, dan over de met 3-5 gewonnen wedstrijd van PSV op Sparta. Oud-scheidsrechter Jack van Hulten uit Zevenbergen vindt de uitlatingen van Schmidt heftig. “Het kan echt niet dat een trainer openlijk twijfelt aan de objectiviteit van een scheidsrechter.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Schmidt was na afloop naar eigen zeggen helemaal klaar met Nijhuis. Voor de camera’s van ESPN betichtte de Duitse oefenmeester Nijhuis van partijdigheid. “Ik hoorde net dat hij tegen iemand heeft gezegd dat hij expres tegen ons heeft gefloten omdat ik na Vitesse-uit kritiek op hem had”, aldus Schmidt.

“Ik twijfel echt aan de objectiviteit van meneer Schmidt”, zegt oud-scheidsrechter Jack van Hulten. “Ik heb tijdens de wedstrijd niet echt een buitensporige overtreding gezien. Oké, Cody Gakpo raakt geblesseerd. Maar ik heb dat moment nog eens teruggekeken en dat soort overtredingen worden er tijdens het seizoen wel 1000 keer gemaakt. Het is voor hem en PSV vervelend dat hij erdoor geblesseerd raakt, maar het was absoluut geen buitensporige tackle.”

Oud-scheidsrechter Jack van Hulten (foto: ANP).
Oud-scheidsrechter Jack van Hulten (foto: ANP).

Naast de uitlating van Schmidt hierboven, gaf de trainer van PSV ook aan dat de blessure van Gakpo de schuld van Nijhuis was en dat hij de leidsman uit Twente ‘voor de rest van zijn leven niet meer hoefde te spreken’.

Je reinste onzin
“Al die uitspraken gaan wel heel ver”, vindt Van Hulten. “Zeker als hij openlijk twijfelt aan de objectiviteit van de scheidsrechter. Dat kan gewoon niet. Ik heb 20 jaar betaald voetbal gefloten, maar ik kan me niet voorstellen dat een scheidsrechter bewust tegen een club gaat fluiten. Dat is je reinste onzin.”

Van Hulten vindt de reactie uiterst onprofessioneel van de oefenmeester van PSV. “Maar of dit een staartje gaat krijgen bij de KNVB, weet ik niet. Dat zal wellicht later op de maandag bekend worden.”

Hoe nu verder?
“Schmidt en Nijhuis moeten gewoon een kop koffie gaan drinken en dit uitpraten. Daar staat Nijhuis ook zeker voor open. Hij zal dit seizoen hoe dan ook nog een wedstrijd van PSV gaan fluiten. Het kan niet zo zijn dat de KNVB Nijhuis niet meer op een wedstrijd van PSV zet door dit gebeuren. Ben gewoon professioneel en praat het uit.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.