Video

KNVB onderzoekt uitspraken PSV-trainer over 'onprofessionele' scheidsrechter

19 januari 2021 om 10:12 • Aangepast 20 januari 2021 om 10:06
nl
De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de uitlatingen van PSV-trainer Roger Schmidt over scheidsrechter Bas Nijhuis. Na de competitiewedstrijd zaterdag tegen Sparta (3-5) zei Schmidt, die nu mogelijk geschorst wordt, dat Nijhuis met opzet in het nadeel van zijn club had gefloten.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De aanklager vraagt verklaringen op, waarna een sepot of schikkingsvoorstel volgt, aldus de KNVB. "Hij vertelde na afloop dat hij vandaag tegen ons gefloten had omdat ik kritiek op hem had na de wedstrijd tegen Vitesse. "Ik vind dat honderd procent onprofessioneel", zei Schmidt zaterdagavond voor de camera van ESPN.

'Hij is niet professioneel'
"Hij heeft dat niet tegen mij gezegd, maar hij heeft het gezegd", aldus de PSV-trainer. "Dus hij is niet professioneel. Dat is mijn mening. Dit is de tweede keer dat ik het zo ervaar. En daar ben ik echt niet blij mee."

Roger Schmidt hoeft Bas Nijhuis 'niet meer te spreken':

Schmidt en Nijhuis maakten eind oktober ook al ruzie in Arnhem, tijdens Vitesse tegen PSV (2-1). Volgens Schmidt kwam Nijhuis daar zaterdag na het duel met Sparta op terug. Niet persoonlijk naar hem toe, maar naar anderen.

Wedstrijdschema
PSV treft dinsdagavond FC Volendam in de KNVB-beker en ontvangt zaterdag RKC in de Eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.