Nog een cokevangst in Roosendaal: 70 kilo voor de export

19 januari 2021 om 19:25 • Aangepast 20 januari 2021 om 19:11
nl
Er is vorige week nóg een cocaïnevangst gedaan in de buurt van Roosendaal. Het bijzondere is dat het hier ging om de uitvoer van cocaïne. De meeste coke die ze vinden, komt het land juist binnen.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

De douane controleerde woensdag 13 januari een bedrijf in de omgeving van Roosendaal. Waar precies is niet bekend gemaakt. Het ging om een controle op exportartikelen die naar het Verenigd Koninkrijk moesten.

Dubbele bodem
In een dubbele bodem van drie palletboxen vonden de douaniers de drugs: 70 kilo in totaal, in pakketten. De straatwaarde is 3,5 miljoen euro. In het Verenigd Koninkrijk is coke nog veel meer waard. Daar kan de waarde van deze partij oplopen tot boven de 10 miljoen euro.

Het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken, meldt de douane. De verdovende middelen zijn in beslag genomen en vernietigd in overleg met het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

Drie dagen later, vrijdagavond was er ook een drugsvangst. Op een bedrijventerrein in Roosendaal onderschepte de politie 750 kilo. Alles wees daar op import.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.