Video

Coronakapsels worden pruiken voor kankerpatiënten, maar nu nog even niet

22 januari 2021 om 19:00
nl
Sylvie Takke van Atelier Het Pruykenhuis in Rijsbergen is na haar oproep bij Omroep Brabant overspoeld met reacties van mensen met een coronakapsel die hun lokken willen doneren om er pruiken voor kankerpatiënten van te maken. Samen met twee kappers uit Zundert bekijkt ze nu hoe de mensen na de lockdown van hun te lange haar kan afhelpen.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

De oproep van Sylvie Takke kreeg alleen al op de Facebookpagina van Omroep Brabant meer dan 250 reacties en werd 162 keer gedeeld. En ook de landelijk media haakten aan: "We waren in het NOS Journaal te zien, werden door Radio 5 gebeld en krijgen nog bezoek van RTL Nieuws en Hart van Nederland."

Kappers dicht
Veel mensen willen van Sylvie weten hoe het werkt om lang haar te doneren. Toch kan haar project nu nog niet in gang worden gezet. "De kappers zijn vanwege de lockdown dicht en die heb je toch echt nodig om je lange haar mooi af te knippen."

Rijsbergse pruikenmaakster roept mensen op om lange corona-lokken te doneren. (foto: Raoul Cartens)
Rijsbergse pruikenmaakster roept mensen op om lange corona-lokken te doneren. (foto: Raoul Cartens)

Pas als het einde van de lockdown in zicht is, kan ze verder praten met de kappers. "Want die zijn nu vooral bezig om zelf het hoofd boven water te houden. Maar we zitten eraan te denken om na de heropening een soort knipmarathon op te zetten. Het verhaal krijgt dus wel een staartje."

De oproep van Sylvie Takke:

De naam van de doneeractie is al wel bekend: #lockdownlokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.