Paaspop wordt mogelijk verplaatst naar september

22 januari 2021 om 12:55 • Aangepast 25 januari 2021 om 10:50
nl
Paaspop, traditioneel de aftrap van het festivalseizoen, wordt dit jaar mogelijk verplaatst naar september. De organisatie overweegt de komende editie te verschuiven, zegt festivaldirecteur Peter Sanders.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Door de ontwikkelingen rond het coronavirus lijkt het steeds minder haalbaar dat het festival van 2 tot en met 4 april in Schijndel kan plaatsvinden. "We beginnen normaal gesproken zo'n zes weken van tevoren met opbouwen. We hebben het natuurlijk niet over een verjaardag in de achtertuin, maar over het bouwen van een klein dorp", zegt Sanders. De organisatie wacht op duidelijkheid vanuit de overheid, maar begrijpt ook dat die er nu nog niet is.

Veranderlijke situatie
"Het is een medisch verhaal. Veel is onzeker en de situatie is erg veranderlijk. Het belangrijkste zijn de gezondheid en de veiligheid." Als duidelijkheid uitblijft, hakt de organisatie zelf de knoop door om te verplaatsen.

Dat Paaspop buiten de ingangsdatum van 1 juli valt van het donderdag aangekondigde garantiefonds van 300 miljoen voor de cultuursector, vindt Sanders niet erg. Hij is al blij dat ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is uitgebreid.

'Positief'
"Het is positief dat de sector iets heeft om op terug te vallen. Maar als ik kijk naar onze kosten alleen al dan denk ik wel dat het garantiefonds moet worden uitgebreid. Volgens mij is het twee- of zelfs het drievoudige nodig."

Als Paaspop na verplaatsing alsnog niet kan doorgaan dan hoopt de organisatie wel te kunnen terugvallen op het garantiefonds. Maar vooralsnog gaat de organisatie er vanuit dat het festival ergens dit jaar gewoon kan worden gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!