Video

Snollebollekes-zanger Rob Kemps wint De Slimste Mens: 'Ongelofelijk, nondeju!'

22 januari 2021 om 20:28 • Aangepast 25 januari 2021 om 11:35
nl
Rob Kemps oftewel Snollebollekes mag zich vanaf nu met recht De Slimste Mens noemen. Hij won vrijdagavond de finale van het immens populaire programma door Andries Tunru te verslaan. "Ongelofelijk, nondeju!", was het enige dat de zanger kon uitbrengen direct na zijn overwinning.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Met slechts een paar seconden meer dan cabaretier Andries, begon Rob aan de spannende finale. Daarna ging het verschillende rondes lang heel gelijk op. Dankzij een goed antwoord over Willeke Alberti ging Rob er er uiteindelijk met de winst vandoor.

Gelukkig nam de cabaretier dat heel sportief op door meteen daarna een clip uit te brengen waarin hij het nummer 'Samen Zijn' covert, het antwoord waarmee Rob hem versloeg. Rob Kemps zit uiteraard ook in de clip:

Wachten op privacy instellingen...

'Je hebt het gewoon gered'
De winnares van vorig jaar Astrid Kersseboom reikte de prijs uit aan Kemps met de woorden: "Ik denk dat maar weinig mensen dachten: de zanger van de Snollebollekes gaat winnen, maar je hebt het gewoon gered!"

Wachten op privacy instellingen...

Kandidaten aan elkaar gewaagd
In de eerste ronde 3-6-9 haalde Rob 80 punten, waardoor hij en Andries gelijk opgingen. Na de tweede ronde Open Deur waarin Rob een vraag kreeg van rapper Boef over de kameleon, stond Rob helaas onderaan met 100 seconden op de klok. Gelukkig kon hij dat daarna weer eenvoudig ophalen.

Na ronde De Galerij stonden de scores wel heel dicht bij elkaar. De ronde daarna bepaalde welke twee finalisten echt zouden gaan strijden om de titel. Omdat Rob genoeg wist over gravin Eloise, mocht hij gaan strijden tegen Andries om die felbegeerde titel.

Strak in pak
Het was duidelijk dat Kemps in ieder geval zijn mooiste pekske uit de kast heeft getrokken voor de finale. Volgens presentator Philip Freriks zag hij eruit alsof hij ging winnen: “Ik ga mijn best doen maar ik ben er sowieso op gekleed”, zei Kemps.

Wachten op privacy instellingen...

Rob Kemps speelde in de finale van het televisieprogramma tegen Emma Wortelboer en Andries Tunru. Veel mensen zaten er vooraf al helemaal klaar voor.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.