Video

Versierde keukendeuren brengen Raamsdonk straks in carnavalssfeer

23 januari 2021 om 15:15 • Aangepast 1 februari 2021 om 10:13
nl
'Wat er bij ons ooit gebeuren zal, wij vieren altijd carnaval!' Dat is het motto van Ard Janssens uit Raamsdonk, maar ook een zin uit het liedje 'Bij ons staat op de keukendeur' van De Twee Pinten. Ard bedacht op basis van dit liedje een carnavalsactie voor het hele dorp. Hij bezorgde zaterdag gratis keukendeuren zodat mensen die kunnen versieren in carnavalsstijl.
Profielfoto van Madhavi RaaijmakersProfielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers & Rene van Hoof

"Carnaval moet gewoon doorgaan", roept Ard enthousiast. "En wij hebben geprobeerd een leuk alternatief te verzinnen." Ard startte de actie samen met de Stichting Raamsdonks Karnaval. Ze regelden tientallen gratis deuren via Marktplaats en bouwbedrijven. Iedereen uit het dorp kon zich aanmelden om er eentje te krijgen.

"De mensen moeten de deur thuis lekker versieren. Hoe ze dat doen maakt niet uit. Met verf, stiften, of krijt. Alles kan. Op donderdag 11 februari zet iedereen de deur buiten tegen de gevel. Dat is straks een prachtig gezicht."

Liedje
Het lied van De Twee Pinten was voor Ard heel toepasselijk. In het lied wordt gezongen over een keukendeur die is voorzien van allerlei uitspraken over carnaval. En dan is er nog die ene zin: 'Wat er gebeuren zal, wij vieren altijd carnaval'. "Raamsdonk is geen dorp wat niets doet met carnaval'', zegt Ard trots. "Natuurlijk is het balen dat carnaval door corona niet op de gebruikelijke manier door kan gaan. Maar hier in Raamsdonk doen we wel een polonaise met anderhalve meter ertussen."

In de video zie je hoe de keukendeuren werden bezorgd in Raamsdonk:

Luister hier het nummer 'Bij ons op de keukendeur' van De Twee Pinten:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!