Restaurant Giornale lag in de vuurlinie van de relschoppers in Eindhoven: 'Allemaal naar achteren!' - Omroep Brabant
Video

Restaurant Giornale lag in de vuurlinie van de relschoppers in Eindhoven: 'Allemaal naar achteren!'

25 januari 2021 om 11:35 • Aangepast 2 februari 2021 om 13:57
nl
Restaurant Giornale in Eindhoven bevond zich zondag middenin het geweld op het Stationsplein in Eindhoven. Stoelen vlogen door de lucht, ramen sneuvelden en borden die buiten stonden, werden op straat gegooid. Relschoppers bekogelden daar agenten en ME'ers die de situatie in de hand probeerden te houden. Ook richtten ze talloze vernielingen aan en plunderden ze winkels.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"We waren aan het werk en hadden het best wel druk toen de rellen uitbraken", vertelt Roel, een van de medewerkers van restaurant Giornale. "In eerste instantie leek er niet zo heel veel aan de hand, maar van het ene op het andere moment liep het helemaal uit de hand en zaten we er middenin."

Grimmige sfeer
Dat was schrikken voor de medewerkers, knikt Roel. "Op dat moment haal je iedereen naar binnen, sluit je de deuren en dan kijk je maar wat er gebeurt. De sfeer was best wel grimmig. Daarom hebben we op een gegeven moment gezegd: 'Allemaal naar achteren, we doen even de lampen uit om geen aandacht te trekken'."

Het strijdtoneel in Eindhoven (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision).
Het strijdtoneel in Eindhoven (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision).

Hij noemt de situatie 'best wel eng'. "Want op een gegeven moment werd er met spullen gegooid en werd er brand gesticht. Dan vraag je je af wat er met je eigen spullen gaat gebeuren. We hadden ons terras uitgestald omdat we best wat mensen over de vloer krijgen om eten af te halen. Die spullen stonden dus buiten..."

En dus moesten die spullen het ook ontgelden. "Er gingen wat stoelen door de lucht, er sneuvelden wat ramen en de windschermen. Daarnaast zijn borden die buiten stonden op straat gegooid. Erg zuur."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.