Video

Tonnie (78) is helemaal van streek nadat relschoppers haar autootje vernielden

25 januari 2021 om 17:10 • Aangepast 26 januari 2021 om 09:32
nl
Ze is er kapot van. De 78-jarige Tonnie van Gestel woont in een seniorenflat in de Isidorusstraat. Haar omgeving was zondagnacht de brandhaard van de rellen in Tilburg West. Relschoppers vernielden een bushokje, staken een auto in brand en gooiden ruiten in diggelen. Onder andere de achterruit van haar autootje. Het was meer dan ze hebben kan.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

“Ik zit met een fobie. En dan krijg ik dit er ook nog bij. Ik heb een straatfobie en durf nergens naar toe. Daar was ik van aan het opkrabbelen. Maar nu met corona krijg ik het weer helemaal terug.”

Een hoop herrie, geknal en vuurwerk hoorde Tonnie zondagavond. “Ik durfde niet naar buiten. Op een gegeven moment heb ik door een klein spleetje in de gordijnen zitten kijken en toen zag ik een hoop volk hier langslopen. Ik raakte er helemaal door van streek. Om drie uur vannacht sliep ik nog niet en de spanning zit nu nog steeds in mijn lijf.”

"Waarom, waarom?"

Toen ze maandagmorgen uit de badkamer kwam, liep ze naar haar auto en zag ze de schade. “En waarom, waarom?”, verzucht ze.

De scherven liggen tot op het dashboard. Tonnie is er zo blij mee dat ze nog kan rijden op haar leeftijd. Haar zoon regelt de schade met de verzekeringsmaatschappij. Om maandagavond een beetje rust te krijgen, gaat ze met een vriendin een potje kaarten: “Dat doen we iedere maandag. Eventjes een beetje ontspanning.”

Mensen trekken zich het lot van Tonnie aan. Er is een inzamelingsactie gestart om haar een nieuwe auto te bezorgen. "Zorg dat ze weer mobiel is", schrijft de initiatiefnemer erbij. Meer informatie over de inzameling vind je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!