Jumbo na plunderingen in Den Bosch: 'Onze medewerkers zijn veilig' - Omroep Brabant
Video

Jumbo na plunderingen in Den Bosch: 'Onze medewerkers zijn veilig'

25 januari 2021 om 23:48 • Aangepast 26 januari 2021 om 10:29
nl
Relschoppers in Den Bosch hebben maandagavond de Jumbo City aan de Visstraat opengebroken en geplunderd. De supermarkt is van binnen volledig vernield. De winkel laat maandagavond weten dat het personeel veilig is.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Op sociale media gingen foto's en video's rond van tientallen mensen die de Jumbo openbreken en naar binnen rennen om te plunderen. Via Facebook laat de Jumbo City weten: "Zoals velen van jullie al gezien zullen hebben is onze winkel ook vernield met vele andere winkels in het centrum van Den Bosch . Bij deze willen wij laten weten dat ons personeel op dit moment gelukkig al weg was en dat wij allemaal veilig zijn." Dinsdag is de winkel gesloten om op te ruimen en schoon te maken.

In de video zie je hoe de winkel wordt geplunderd:

Wachten op privacy instellingen...

In het centrum van Den Bosch zijn ook tientallen andere winkels vernield. De eigenaar van een carnavalswinkel vertelt dat hij na bericht van de rellen snel naar de stad ging om zijn winkel te controleren. "Toen ik in de straat kwam, zag ik al dat het hopeloos was. Het raam was er helemaal uit. Dit heeft niks meer met corona te maken", aldus de eigenaar.

In de video de uitgebreide reactie van de winkeleigenaar:

Wachten op privacy instellingen...

Volgens berichten zijn ook de Primera, de New York Pizza, een friettent, een casino en een sportschoenenwinkel geplunderd. In de binnenstad ligt op meerdere plekken glas op de grond van ingegooide ramen.

Wachten op privacy instellingen...

Zo zag de Jumbo eruit na de plunderingen:

SQ Vision
SQ Vision
SQ Vision
SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.