Bosschenaren ruimen stad op na rellen: 'Solidair met de getroffen ondernemers'

26 januari 2021 om 14:00 • Aangepast 27 januari 2021 om 09:10
nl
Na de verwoestende rellen van maandagavond, stonden dinsdagochtend trotse Bosschenaren klaar om de rotzooi in hun stad weer op te ruimen. Wie zijn zij en waarom wilden ze zo graag helpen?
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Maaike Vermeulen

"Ik kwam om te helpen vegen, maar bij aankomst was de grootste rotzooi al opgeruimd. Daar zijn ze vannacht blijkbaar al mee gestart. Geweldig dat alle inwoners zo klaar staan. Maar ook logisch: Het is ónze mooie stad die vernield wordt. Bizar, dat is gewoon niet te bevatten. Alles wat je dan kunt doen als Bosschenaar, doe je."

Peter van Helden

"Ik sta hier om solidair te zijn met alle ondernemers die zijn getroffen door de rellen van maandagavond. En om op te staan tegen al die boosheid. Tuurlijk, we zijn alle maatregelen zat en die avondklok voelt voor veel mensen misschien als de druppel. Maar geweld heeft nooit iets geholpen. We moeten laten zien dat er ook een andere route mogelijk is."

Ellena Fassol

"Ik ben hier vooral om een tegengeluid te laten horen. Dit had nooit mogen gebeuren. Er zijn zoveel andere manieren om het beter op te lossen. De beelden van de rellen zijn hartverscheurend. De ondernemers hebben het al zo zwaar. Dan wordt je zaak ook nog gesloopt..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.