GGD waarschuwt: oplichters gaan langs de deuren om ouderen te laten betalen voor coronaprik

27 januari 2021 om 12:04 • Aangepast 28 januari 2021 om 11:51
nl
De GGD West-Brabant krijgt berichten dat ouderen in de regio worden gebeld door oplichters die zich voordoen als GGD-medewerker. Soms staan nep-medewerkers zelfs aan de deur bij ouderen om een afspraak te maken voor vaccinatie. "Dat doen wij nooit", waarschuwt de gezondheidsdienst.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Wij nemen geen contact op met ouderen over het vaccineren en komen ook niet bij mensen thuis", schrijft de GGD in een waarschuwingsbericht op haar site. "We hebben huisartsen in de regio inmiddels op de hoogte gesteld om extra alert te zijn op deze praktijken. Vaccinatie door de GGD is altijd gratis!"

Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor vaccinatie. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk.

Mobiele ouderen moeten zelf bellen met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op een van de vaccinatielocaties van de GGD. Immobiele ouderen worden wel bij huisarts gevaccineerd.

Lees al het nieuws over corona in ons liveblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.