Video

Brabants Fietsorkest in zak en as: op maat gemaakte trailer gestolen

27 januari 2021 om 21:13 • Aangepast 4 februari 2021 om 12:02
nl
IJzerdieven hebben de trailer van het Brabants Fietsorkes uit Eindhoven gestolen. Althans, dat denkt Ruud Schellekens van het orkest. "Ik vrees dat onze dure trailer nu oud ijzer wordt. Ik ben er goed ziek van."
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Maandag werd de aanhanger voor de vier meter lange fiets van het Fietsorkest gestolen. Op de fiets kunnen zes muzikanten tegelijkertijd fietsen en spelen. "Wie doet nou zoiets" vraagt Ruud Schellekens zich af. Hij is de oprichter van het bijzondere muziekgezelschap.

"Ik heb de trailer zelf gemaakt, maar alles bij elkaar kostte deze toch bijna vijfduizend euro", zegt Ruud op de plek waar het ding tot voor kort stond.

Wachten op privacy instellingen...

Op de fiets voor Willem Alexander en Maxima
Het fietsorkest steelt al jaren de show op straatfestivals, in optochten en bij openluchtfeesten in binnen- en buitenland. De mannen speelden onder meer in Brussel, Antwerpen, Salzburg, Parijs, Metz, Barcelona, Malaga, Milaan en Istanbul. En ze speelden ook bij het bezoek van de koning en koningin aan Brabant

Wachten op privacy instellingen...

Schellekens snapt niet precies waarom de dieven het op de trailer hebben gemunt. "Ze hebben er niks aan, het ding is veel te lang. Ik denk dat het de dieven om het ijzer ging", vertelt Ruud verder. "Maar aan oud ijzer levert het ding maar vijftig euro op. Dat geld heb ik er graag voor over om de aanhanger terug te krijgen en dan komen we ook nog een keer op de fiets voor je spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.