Video

Zuster Marcelliana (bijna 107) heeft haar eerste coronaprik gehad

27 januari 2021 om 18:09 • Aangepast 28 januari 2021 om 09:48
nl
Zuster Marcelliana van den Boomen (106) is op dit moment de oudste Brabander. Ze wordt maandag 107 jaar oud. Maar woensdag heeft de zuster uit Schijndel nog een andere primeur binnengesleept: ze is vanaf vandaag óók de oudste tegen COVID-19-gevaccineerde in de provincie.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Zelfs de burgemeester was erbij:

Marcelliana van den Boomen ontving haar vaccinatie woensdag op de vaccinatielocatie van de GGD in Veghel. Burgemeester Kees van Rooij van de gemeente Meierijstad kwam op bezoek om de zuster met haar primeur te feliciteren.

Oproep: stuur een verjaardagskaart
Een groot verjaardagsfeest met de commissaris van de Koning en de burgemeester zit er vanwege corona niet in. Daarom deed de familie vorige week al een oproep aan heel Brabant om een verjaardagskaart te sturen. Zuster Marcelliana woont in het klooster van de Zusters van Liefde in Schijndel. Vanwege de coronapandemie mag ze maar één gast ontvangen.

En dat is haar nichtje Ans van Ham. "Ik zorg als mantelzorger voor mijn tante." Volgens Ans weet zuster Marcelliana maar al te goed hoe oud ze is. "Ze weet dat ze heel bijzonder is. Ze vindt het ook wel fijn om nu gezien te worden." Ook in het klooster merken ze dat de zuster de oudste is. "Als oudste voelt mijn tante een soort verantwoordelijkheid. In deze tijd roept ze ook steeds dat iedereen moed moet blijven houden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.