PSV-trainer Schmidt verwacht lastige topper ondanks vormdip bij Feyenoord - Omroep Brabant
Video

PSV-trainer Schmidt verwacht lastige topper ondanks vormdip bij Feyenoord

29 januari 2021 om 13:42 • Aangepast 29 januari 2021 om 16:02
nl
Het zal voor PSV zondagmiddag hoe dan ook een lastige wedstrijd worden tegen Feyenoord. Dat denkt trainer Roger Schmidt, hoewel de Rotterdammers al driemaal op rij niet hebben weten te winnen. “Dat maakt ze nu juist nóg gevaarlijker.”
Profielfoto van Leon KerstenProfielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Leon Kersten & Job Willemse

Feyenoord-uit is voor PSV traditoneel een zeer moeilijke horde. Van de laatste tien Eredivisieduels in Rotterdam wonnen de Eindhovenaren maar twee keer. De laatste keer dat PSV in De Kuip speelde, stond toenmalig trainer Mark van Bommel voor het laatst langs de lijn. Na de 3-1 nederlaag toen (december 2019), moest hij vanwege de slechte resultaten het veld ruimen.

“Als je zondag wilt winnen, maken de resultaten van de afgelopen jaren niet uit”, stelde Schmidt in voorbeschouwing op de topper. “We moeten er staan en 90 minuten lang vechten. Maar het is een moeilijke wedstrijd, beide teams hebben veel kwaliteiten.”

Nog gevaarlijker
Volgens de Duitse oefenmeester van PSV is het geen voordeel dat tegenstander Feyenoord in een vormdip zit en al drie duels op rij heeft verloren. “Ze hebben voorheen natuurlijk ook al veel gewonnen en kunnen dus echt wel wat. Feyenoord zal nu nog meer gefocust zijn dan anders. Ze willen laten zien dat ze het wel degelijk kunnen. Ik denk dat ze nu nog gevaarlijker zijn.”

Aad de Mos verwacht een lastig duel voor PSV in Rotterdam:

Wachten op privacy instellingen...

Het is de vraag of PSV zondag op bezoek bij Feyenoord kan rekenen op aanvoerder Denzel Dumfries en Cody Gakpo. Op de persconferentie vrijdagmiddag kon coach Schmidt geen zekerheid geven. Hij wil de laatste training op zaterdag afwachten. Mohamed Ihattaren is wel hersteld van ziekte en zal er dus gewoon bij zijn.

Dumfries viel dinsdag in de wedstrijd tegen Emmen geblesseerd uit met knieklachten, maar dat leek mee te vallen. Noni Madueke en Mario Götze zijn al langer afwezig. Zij werken aan hun herstel, maar de wedstrijd in de Kuip in Rotterdam komt te vroeg.

Het duel begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.