98 aanhoudingen in West-Brabant voor rellen en opruiing, oudste verdachte is 76

29 januari 2021 om 11:45 • Aangepast 4 februari 2021 om 10:26
nl
De politie heeft sinds de invoering van de avondklok 98 mensen aangehouden in West-Brabant. Het gaat onder meer om relschoppers en mensen die verdacht worden van opruiing. De oudste verdachte is 76.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De politie hield de afgelopen week 33 mensen aan voor opruiing. Daarbij zijn ook verschillende telefoons en tablets permanent in beslag genomen. Ook zijn 23 mensen aangehouden voor mishandeling, 10 voor vernieling en 27 omdat ze niet meewerkten aan een bevel of vordering. Onder hen zijn ook 17 verdachten die in de provincie Zeeland toesloegen.

Alle leeftijden
Onder de mensen die zijn aangehouden, zitten mensen van alle leeftijden. De jongste is 14 de oudste 76. Veruit de meesten waren tussen de 14 en 30. De meesten van de arrestanten zijn mannen. Er zijn twaalf vrouwen opgepakt.

Politiecijfers voor West-Brabant en Zeeland (infographic: politie.nl)
Politiecijfers voor West-Brabant en Zeeland (infographic: politie.nl)

Ook heeft de politie tientallen 'stopgesprekken' gevoerd met mensen die online actief waren in chatgroepen. In deze gesprekken wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn als iemand strafbare feiten pleegt. Bij een stopgesprek bezoeken agenten iemand thuis. Zo worden bijvoorbeeld ook ouders geconfronteerd met het (online) gedrag van hun kinderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.