Video

Verhoeven na staredown: 'Je moet niet zo tof doen, zeker niet tegen mij'

29 januari 2021 om 17:25 • Aangepast 30 januari 2021 om 10:45
nl
Boksfans hoeven nog maar heel even te wachten tot ze kickbokser Rico Verhoeven uit Halsteren weer in de ring kunnen zien. Zaterdagavond neemt de Brabander het op tegen Hesdy Gerges tijdens een bijzonder bokstoernooi. Vrijdag troffen de twee elkaar voor de weging en een staredown. "Je moet niet zo tof doen en zeker niet tegen mij", zei Verhoeven na afloop tegen de NOS.
Profielfoto van Lieke Flipsen
Geschreven door
Lieke Flipsen

De Nederlands-Egyptische Hesdy Gerges en Rico Verhoeven hebben een verleden. Na de wedstrijd tegen Badr Hari in 2019 kregen ze ruzie tijdens een persconferentie. “Ik sla je de hele fucking ring door, vandaag nog. Vuile pannenkoek”, riep Verhoeven toen. De staredown vrijdagmiddag verliep rustig.

Bekijk hier de beelden van de staredown:

Eigenlijk zou Verhoeven het deze maand opnemen tegen de Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik. Die moest vanwege rugklachten verstek laten gaan. Om boksfans toch iets te geven, organiseert GLORY een vervangend toernooi met vier deelnemers. Als Verhoeven van Gerges wint, wacht hem nog dezelfde avond een strijd tegen Tarik Khbabez of Levi Rigters.

Die laatste zei tijdens de persconferentie vorige week: "Vechten tegen Rico is iets waar ik al jaren over droom en voor werk. Jammer dat het niet voor de titel is, het is wel een mooie kans." Rico's zwaargewichttitel bij GLORY staat vanwege de afzegging van Ben Saddik zaterdagavond niet op het spel. Het toernooi is voor de eer.

Glory 77 is zaterdagavond tegen betaling live te volgen op de website van Glory. Het wordt niet uitgezonden op televisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.