Gina zoekt de vrijwilligers die hielpen puinruimen na de rellen: 'Ze krijgen een etentje'

31 januari 2021 om 20:00 • Aangepast 9 februari 2021 om 14:36
nl
Gina Makken (57) zoekt twintig vrijwilligers die afgelopen maandag hebben meegeholpen om puin te ruimen na de rellen in Eindhoven. Een onbekende geldschieter heeft voor 25 mensen aan maaltijden betaald om voor de spontane hulp te bedanken, maar Gina heeft geen idee wie die mensen zijn. "Ik ken er persoonlijk maar vijf van de 25."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Gina hoort bij de Troep Troopers Tongelre, een buurtinitiatief dat maandelijks op pad gaat om in de omgeving zwerfafval op te ruimen. "Toen we de vernielingen van de relschoppers zagen heb ik onze club meteen aangemeld om de volgende ochtend op te ruimen. Maandagochtend stonden er vijf Troep Troopers klaar die ik kende. Maar de andere aanwezigen, twintig man, kende ik niet. Naar hen ben ik dus op zoek", legt Gina uit.

Eten bij Oriëntal Green House
"De maaltijden zijn al betaald bij Oriëntal Green House in Eindhoven", legt Gina uit. "We zullen in ieder geval moeten wachten tot we weer met dertig man bij elkaar mogen zijn." Maar eerst wil ze graag de vrijwillige puinruimers vinden. "Ik heb een blog waarop mensen contact met me kunnen opnemen, dat lijkt mij een goede manier om mij te benaderen als je er maandag bij was."

Ze overwoog even haar 06-nummer te geven. "Maar ja, ik heb geen idee hoeveel mensen zich zullen melden. Mochten mensen nou massaal reageren dan vraag ik mijn andere vier andere Troopers om mee te helpen met schiften. Samen moeten we toch een heel eind komen om die vrijwilligers van het eerste uur te vinden."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.