Virgil van Dijk lijkt dit seizoen niet meer te gaan spelen, EK wordt 'race tegen de klok'

2 februari 2021 om 17:02 • Aangepast 3 februari 2021 om 16:43
nl
Virgil van Dijk lijkt dit seizoen niet meer in actie te komen voor zijn club Liverpool. Dat zei zijn coach Jürgen Klopp woensdag tijdens een persconferentie. Die rekent niet meer op de Bredase verdediger die in oktober een zware knieblessure opliep.
Profielfoto van Bert van DoornProfielfoto van ANP
Geschreven door

Bondscoach Frank de Boer van het Nederlands elftal hoopt wel nog steeds dat hij komende zomer tijdens het EK over zijn aanvoerder kan beschikken. "Het wordt een race tegen de klok', zegt hij. "Ik hoop het, maar het moet wel verantwoord zijn."

'Er gebeuren soms wonderen'
Coach Jürgen Klopp van Liverpool werd woensdag gevraagd of hij Van Dijk bij de UEFA zou opgeven voor het vervolg van de Champions League. "Als er ruimte is zetten we hem op de spelerslijst", antwoordde de Duitser, zonder veel geloof dat de aanvoerder van het Nederlands elftal daadwerkelijk dit seizoen nog aan spelen toekomt.

"Maar we sluiten het ook niet helemaal uit", vertelt Klopp. "Daarom zetten we hem er wellicht bij. Er gebeuren soms wonderen, maar tot nu toe heeft nog niemand van de medische staf me verteld dat hij nog speelt."

Eerste eindtoernooi
De 29-jarige Van Dijk kwam nog nooit op een EK of WK voor Oranje uit. De Bredanaar heeft tot nu toe 38 interlands gespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.