Vrouw vastgebonden en verkracht door 'pakketbezorger' in Oudenbosch: zeven jaar cel geëist

3 februari 2021 om 18:13 • Aangepast 4 februari 2021 om 18:00
nl
Een man die in maart 2019 een jonge vrouw in het huis van haar ouders in Oudenbosch vastbond en vervolgens verkrachtte, moet zeven jaar de cel in. Die eis heeft de advocaat-generaal woensdag op tafel gelegd tijdens het hoger beroep van de zaak.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

In oktober 2019 werd de man door de rechtbank in Breda veroordeeld tot vijf jaar cel nadat de Officier van Justitie eenzelfde straf had geëist. De man ging in hoger beroep

Gruwelijke zedenzaak
"Die vijf jaar was al veel te laag", aldus het openbaar ministerie in haar requisitoir. "Verdachte heeft meerdere fundamentele grenzen overtreden."

De aanklager spreekt van een gruwelijke zedenzaak. Een jonge vrouw (toen 21) werd in het huis van haar ouders vastgebonden door een man (toen 37) die zich zou hebben voorgedaan als pakketbezorger. Hij bond haar volgens haar verklaring vast en verkrachtte haar, iets wat de verdachte ontkent.

De advocaat-generaal (aanklager) neemt het de man die geen strafblad heeft kwalijk dat hij blijft ontkennen en ook niet aangeeft waarom hij het gedaan heeft of wat hij in Oudenbosch te zoeken had.

Bewaker
De verdachte was volgens De Telegraaf bewaker bij Defensie. Hij werd op 9 april 2019 aangehouden. De politie kwam hem op het spoor na een tip die binnenkwam bij Meld Misdaad Anoniem. Dit nadat onder meer de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht aandacht hadden besteed aan de zaak.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.