Veiligheidsregio's vertrouwen erop dat Brabanders carnaval verstandig vieren

3 februari 2021 om 18:15 • Aangepast 3 februari 2021 om 18:37
nl
De Brabantse veiligheidsregio’s vertrouwen erop dat Brabanders carnaval dit jaar enkel thuis in besloten kring zullen vieren. Eerder was er ophef over een uitspraak van de Brabantse Carnavals Federatie. De federatie stelde dat er mogelijk illegale feesten zouden worden georganiseerd. “We moeten voorkomen dat enkele signalen nu ineens alle aandacht krijgen.”
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De veiligheidsregio’s schrijven dat ze ‘net als u in de media lezen over de zorg van de carnavalsfederatie en verschillende carnavalsverenigingen’. “Wij hebben natuurlijk ook contact met deze partijen. We zien in onze regio’s een enorm begrip en bereidwilligheid om samen het coronavirus eronder te krijgen”, schrijven de voorzitters van de regio's.

Tegelijkertijd spreken de veiligheidsregio’s de Brabanders aan op hun eigen verantwoordelijkheid, ‘zodat we hopelijk volgend jaar weer echt met z'n allen carnaval kunnen vieren’.

Carnavalsfederatie trekt aan bel
Verschillende lokale carnavalsstichtingen gaven woensdag aan boos te zijn, omdat de Brabantse Carnavals Federatie (BCF) naar buiten bracht dat er mogelijk illegale feesten worden georganiseerd. De carnavalsfederatie stelde dat mensen op zoek zouden zijn naar grote schuren op het platteland of verlaten fabrieksgebouwen, om daar toch feest te vieren tijdens carnaval. Volgens de verenigingen is dat allerminst het geval.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!