Matwé Middelkoop na twee weken quarantaine in Melbourne weer in quarantaine: 'Daar gaan we'

4 februari 2021 om 09:08 • Aangepast 11 februari 2021 om 15:44
nl
In plaats van zijn eerste wedstrijd van dit jaar te tennissen, is Matwé Middelkoop in de aanloop naar de Australian Open in Melbourne opgesloten in zijn hotelkamer. En dit nadat hij al twee weken verplicht in quarantaine had gezeten na zijn aankomst in Australië.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een medewerker van het hotel waar hij voor aanvang van het tennistoernooi verplicht in quarantaine moest, blijkt besmet te zijn met het coronavirus. Daarop zijn alle vijfhonderd tennissers en medewerkers van de organisatie ook zijn in quarantaine geplaatst.

"Dan denk je: oeh, er is iets aan de hand."

"Woensdagavond ging ik rond halfelf 's avonds naar bed. Ik was helemaal klaar voor mijn wedstrijd, de eerste van dit jaar. Ik had me goed verzorgd. Maar toen ik om halfacht wakker werd, zag ik ineens 120 berichten op mijn telefoon", vertelde de Bredase tennisser donderdagochtend in het radioprogramma Wakker! op Omroep Brabant. "Dan denk je: oeh, er is iets aan de hand."

Hij kreeg vervolgens te horen dat naar aanleiding van het positieve coronageval iedereen die in het Grand Hyatt-hotel had gezeten, opgesloten moest worden. "Het was iemand die positief testte nadat wij daar al weg waren."

"Toen dacht ik: nou, daar gaan we."

Vervolgens is iedereen in quarantaine geplaatst. "Spelers, coaches, officials, noem maar op. Allemaal in quarantaine, tot further notice. Toen dacht ik: nou, daar gaan we.."

Hoe hij zijn tijd nu doorkomt, in zijn hotelkamer? "Vooral met het oplossen van de hele situatie. Ik heb geen Netflix, haha. Je bent bezig met Zoom-calls. We hebben direct contact met de toernooidirecteur. Die geeft ons veel informatie, gelukkig."

Matwé kreeg te horen dat hij zich om elf uur moest melden in een ander hotel, om daar gelijk een coronatest te doen. "Hoe ze dat logistiek voor elkaar hebben gekregen, om in de nacht zeshonderd mensen te laten testen plus vervoer en alles, dat is ontzettend knap."

"Ik zit opgesloten en ben old school in mijn kamer aan het wachten op de uitslag."

De uitslag van die coronatest heeft hij nog niet binnen. "Nee, ik zit opgesloten en ben old school in mijn kamer aan het wachten op de uitslag." Als die negatief uitvalt, mag hij weer het hotel uit om te trainen.

De grote namen zoals Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben het beter getroffen dan Matwé. Die bevinden zich in tegenstelling tot de Bredanaar in een luxe resort. "Dat is een pittig onderwerp wat je nu aansnijdt", lachte de Bredanaar. "Privéjets en hele hoteletages. Die zitten heel anders dan wij, minions. Wij zijn maar toernooi-opvulling, haha."

Ondanks alle coronaperikelen gaat toernooidirecteur Craig Tiley er nog altijd vanuit dat het hoofdtoernooi van de Australian op 8 februari begint, zoals gepland. Volgens hem worden de voorbereidingstoernooien in aanloop naar het toernooi vrijdag hervat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.