Automobilist rijdt meerdere keren in op politieauto's bij achtervolging met 220 kilometer per uur

4 februari 2021 om 16:18 • Aangepast 5 februari 2021 om 16:10
nl
Een Franse automobilist heeft meerdere politieauto's geramd toen hij werd achtervolgd op de A16 bij Breda. Tijdens de achtervolging werden snelheden gehaald tot wel 220 kilometer per uur.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De politie zag dinsdagavond een gestolen auto rijden op de A16 bij de Moerdijkbrug. Daarom kreeg de bestuurder een volgteken. De 34-jarige automobilist uit Lyon had echter andere plannen en ramde de politieauto die naast hem reed. De snelle Audi van de politie liep schade op, maar kon wel verder rijden.

Het zeer agressieve rijgedrag van de verdachte zorgde ervoor dat verschillende politieauto’s vier keer werden geramd. Ook werd het verkeer met hoge snelheid ingehaald via de vluchtstrook.

Klemgereden
Bij Breda sloten politieauto’s de wagen van alle kanten in. De verdachte probeerde hier nog aan te ontsnappen door opnieuw een politieauto te rammen, maar deze keer raakte de man zelf in de slip. Uiteindelijk kon de man tegen de vangrail worden klemgereden en opgepakt.

Bij een drugstest bleek dat de man waarschijnlijk onder invloed was van meerdere soorten harddrugs en alcohol. De auto bleek inderdaad een dag eerder gestolen te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.