Postbode houdt ruim 10.000 brieven achter in Tilburg, post alsnog bezorgd

4 februari 2021 om 17:28 • Aangepast 5 februari 2021 om 17:07
nl
Een postbezorger heeft de afgelopen zes jaar ruim 10.000 brieven achtergehouden. Dat meldt de gemeente Tilburg. Een groot deel van de stukken is donderdag alsnog bezorgd, met excuses.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het gaat volgens de gemeente om ongeveer 3000 geadresseerde brieven en ruim 6800 bewonersbrieven. Het grootste deel van de post was voor de binnenstad van Tilburg. Ook zijn er nog 250 poststukken gevonden uit andere delen van de stad en Goirle.

Het gaat om een postbode van de Diamant-groep die de post achterhield. Dat is een leerwerkbedrijf (voorheen sociale werkvoorziening) voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De bezorger is uit zijn functie gezet. De zaak kwam aan het licht toen onder andere de gemeente merkte dat niet alle post aankwam.

Geen kwade bedoelingen
"De medewerker werkte al ruim dertig jaar naar volle tevredenheid voor ons. We zijn dan ook onaangenaam verrast door dit incident", vertelt directeur Robert Bool, van de Diamant-groep. "Gelukkig hebben we middels een uitvoerige hoorzitting vast kunnen stellen dat er geen kwade bedoelingen waren."

De Diamant-groep overweegt om controlepost te gaan versturen en noemt het jammer wat er is gebeurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.