Het blijft nog de hele dag sneeuwen, sneeuwlaag van 5 tot 15 centimeter

7 februari 2021 om 08:50 • Aangepast 8 februari 2021 om 11:54
nl
In vrijwel het hele land sneeuwt het momenteel. Ook Brabant is bedekt onder een laag van zo'n vijf tot tien centimeter sneeuw. Op sommige plekken zelfs meer dan vijftien centimeter. Ook de rest van de dag blijft het sneeuwen, zegt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Er komt in de loop van de dag waarschijnlijk nog zo'n drie tot vijf centimeter bij, verwacht Klaassen. De intensiteit van de sneeuw neemt wel wat af, maar op een paar droge momenten na, verwacht hij dat het de hele dag blijft sneeuwen.

Het is lastig te zeggen hoeveel sneeuw er nu precies overal valt. "Het is zeer grillig", zegt Klaassen. Dat heeft grotendeels te maken met de wind. "Er is sprake van stuifsneeuw en veel wind", vertelt hij. "Dat zorgt voor sneeuwduinen die op sommige plekken wel tientallen centimeters hoog kunnen zijn." In zijn algemeenheid valt er in het zuidelijkste deel van de provincie, langs de Belgische grens het minst. Noordelijker, het rivierengebied, krijgt de meeste sneeuw op z'n dak.

Koud
Daarnaast blijft het de hele dag koud, weet Klaassen. In de ochtend is het ongeveer drie graden onder nul, maar de gevoelstemperatuur is min tien of min elf. "In de loop van de dag kan de temperatuur iets oplopen, maar ook vanmiddag blijft de gevoelstemperatuur dik onder nul. Min 7 of min 8, verwacht ik." Voorlopig blijft dan ook code rood van kracht.

Ook maandag blijven komt de temperatuur niet boven het vriespunt uit. Al sneeuwt het dan niet meer. "Morgen is het wel weer droog, verwacht ik. Dan trekt de sneeuw verder door naar het noorden." Tot zeker komend weekend blijft het vriezen. "In de nachten misschien min 10 of min 11 in de tweede helft van de week. Koning Winter regeert volop."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!