Politie roept relschoppers op zich te melden: ‘Anders verschijnt je gezicht bij Bureau Brabant'

7 februari om 16:52 • Aangepast 8 februari om 16:35
Een beschadigd bushokje.
Een beschadigd bushokje.
De politie roept jongeren die betrokken waren bij de rellen van 24 januari in Tilburg op zich te melden. Doen ze dat niet, dan tonen de tv-programma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht herkenbare beelden van de relschoppers.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De recherche is in het bezit van stilstaande en bewegende beelden van de relschoppers. Ze zijn onder meer gemaakt bij het vernielen van een kledingzaak. Enkele verdachten zijn daarbij vastgelegd door beveiligingscamera’s.

Ook zijn er beelden van andere plekken in Tilburg waar de relschoppers hebben huisgehouden. Zo werd onder meer een huis vernield met zwaar vuurwerk. Een vrouw raakte daarbij gewond.

De relschoppers kunnen zich komende week nog melden. “Anders verschijnt je gezicht online of bij Bureau Brabant en Opsporing Verzocht”, waarschuwt de politie.

Avondklok
De vernielingen in Tilburg volgden op de zware rellen eerder op de dag in Eindhoven. Nadat de avondklok was ingegaan, werden de straten in Tilburg-West overgenomen door rellende jongeren.

Groepjes trokken door de straten en richtten een spoor van vernieling aan. Stoeptegels werden uit de straten getrokken, containers en bloempotten en zelfs een bouwkeet werden omgegooid. Rondom de Westermarkt vernielden de relschoppers winkels.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...