Bakker Don liet agenten 's nachts stoppen voor een zak worstenbroodjes: 'Ze verdienen het'

8 februari 2021 om 17:41 • Aangepast 17 februari 2021 om 09:30
nl
Normaal gesproken is de zak zelfgebakken worstenbroodjes die Don van Melick van zijn werk naar huis meeneemt voor het thuisfront. Maar vrijdagnacht, na een 12 uur durende dienst, verraste de 51-jarige bakker uit Etten-Leur er surveillerende agenten mee. "Zeker na alle ongeregeldheden van de laatste tijd verdienden ze het gewoon."
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Het was twee uur 's nachts toen Don de deuren van Bakkerij De Jong uit liep en het stokje overdroeg aan zijn collega's. Na het klokje rond te hebben gewerkt mocht hij zijn bed in Etten-Leur opzoeken, met een welverdiende zak zelfgebakken worstenbroodjes.

Plots zag hij in het donker een politieauto tegemoet rijden. "Ik wilde ze laten stoppen. Dus ik seinde met mijn lichten en ze stopten nog ook. Ik ben uitgestapt en gaf die zak meteen aan ze. Dat konden ze erg waarderen en dat vond ik op mijn beurt ook weer mooi."

Hart onder de riem
Dat de vriendelijke gift leidde tot lovende woorden op sociale media door het West-Brabantse politieteam, vond Don nu ook weer niet nodig. "Het stelt niet zoveel voor, toch? En die mannen en vrouwen hebben de afgelopen periode zoveel over zich heen gekregen, met al die rellen. Dan mag je ze best een hart onder de riem steken."

Overigens komt de worstenbroodjesverrassing naar eigen zeggen niet geheel uit de lucht vallen. Bakker Don: "De eerste nacht dat ik werkte, controleerde de politie of ik me wel aan de avondklokregels hield. Ze zagen mijn kleren en vroegen of ik bakker was. Toen zei ik: 'Ja, jullie hadden me eigenlijk een andere avond aan de kant moeten zetten. Dan had ik jullie worstenbroodjes gegeven'."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.