Video

In drugslab in rijtjeshuis Zevenbergen werd cocaïne versneden

9 februari 2021 om 13:00 • Aangepast 10 februari 2021 om 12:46
nl
Op de zolder van een huis aan de Rollaaf in Zevenbergen is dinsdagmiddag een drugslab gevonden. Er is niemand aangehouden. Volgens een woordvoerder zijn agenten gaan kijken bij het huis na een melding uit de buurt dat de bewoners al een tijd niet meer waren gezien.

Volgens de politie gaat het om een lab waar cocaïne werd versneden. Het lab is ontmanteld.

De politie kreeg een tip uit de buurt van iemand die de bewoner al een tijd niet had gezien. Vreemd genoeg stonden er wel ramen open. Agenten namen een kijkje en vonden het lab op zolder.

Specialisten doorzochten in het pand alles maar vonden geen drugs, wel cocaïneresten. Ze namen ook 'gegevensdragers' mee, niet bekend wat precies maar meestal zijn dat computers of telefoons.

De bewoner is spoorloos.

Blokken
Op politiefoto's staan typische onderdelen van een versnijdingslab: dat is een lab waarin iemand pure drugs vermengd met een stof die er op lijkt. Daarmee verlaag je de puurheid maar je krijgt meer gewicht door het opvulsel en daarmee kan je dus nog meer verdienen.

Op politiefoto's is een vorm te zien waarin een 'blok' geperst kan worden, dat is een standaardformaat cocaïne van een kilo. Er is ook een jerrycan met een chemische stof zichtbaar. En verder is een autokrik te zien en iets wat op een pers lijkt.

Ook een rol tape is zichtbaar op de politiefoto's. Daarmee plakken ze meestal de blokken hermetisch dicht om ontdekking (door geur) en ook nat worden te voorkomen.

Interieur van het lab: iets wat lijkt op een autokrik en een pers (foto: politie)
Interieur van het lab: iets wat lijkt op een autokrik en een pers (foto: politie)
(Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
(Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Mogelijk drugslab gevonden in huis Zevenbergen (Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Mogelijk drugslab gevonden in huis Zevenbergen (Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.